HogoFogo

Cvičení s Bárou pro děti i pro dospělé

Cvičení pro děti i dospělé by mělo především přinášet jeden důležitý pocit. Je to RADOST Z POHYBU a z poznání svého vlastního těla.

Děti si v raném věku utvářejí návyky a přebírají životní styl od svých rodičů. Proto na nic nečekejte a běžte si zacvičit, zpevnit a protáhnout své tělo. Věřte, že vám za to bude jednou vděčné.

Dětem tím předáte do života správný vzor. Pokud se již v brzkém věku naučí, že pravidelný pohyb je součástí běžného denního režimu, určitě nebudou v pozdějším věku bojovat s tím, že cvičení je něco, co „by se mělo“ a budou brát pohyb jako přirozenou součást života. 

Cvičení pro děti vedu hlavně formou her, což je pro ně přitažlivý a pestrý způsob, jak se s ním seznámit. Děti musí cvičení především bavit, a proto se snažím do každé lekce přinést něco nového. Jednou to mohou být barevné balónky, jindy barevný padák, který všechny děti bez rozdílu věku miluji.

Ráda využívám i jiné pomůcky jako jsou např. jógové karty u starších dětí. Vždy se snažím cvičení přizpůsobit aktuální situaci. Velmi oblíbené jsou tematické hodiny např. „Víte o tom, že se dá bruslit i bez bruslí?“ Přijďte to s námi vyzkoušet!

Cvičení pro dospělé už má nějaký ten řád. Ale opět platí, že cvičení by mělo přinášet radost a hlavně skvělý pocit po něm.

Cvičení PILATES je o kontrole těla. Pohyb vychází ze středu těla a je nutné dbát na soustředěný, řízený, přesný a plynulý pohyb spojený se správným dýcháním. Bodyforming  už není tak striktně dané cvičení. Využíváme především váhu vlastního těla při aerobní aktivitě proložené posilovacími prvky. Stačí vám podložka, pití a můžete vyrazit. Není třeba se ničeho obávat, protože začít se dá v každém věku. Těším se na Vás!

Chcete dostávat informace
o všech novinkách?

Vážení divadelní přátelé,
zveme do divadla, za uměleckým zážitkem, na milé posezení….

Rozhodně si nenechte ujít druhý ročník Jógového festivalu v krásném a klidném venkovském prostředí divadla Hogo Fogo.
7/09/2024 - sobota 8:30






více »