HogoFogo

Divadelní školička

„Opravdovým úspěchem není umění na jevišti, ale umění vycházet s lidmi mimo scénu.“

 

Divadelní kroužek pracuje při Základní škole v Dublovicích již šestnáct let. Aby vzniklo kvalitní představení, je třeba připravit, tedy napsat scénář malým hercům tzv. „na tělo“.

Máme rádi pohádky, veselohry, komedie, muzikály, tanec, hudbu, pohyb. Tím vším se tedy zabýváme. Cílem není vytvořit perfektní a profesionální divadelní představení, ale pochopit, že tvorba divadelního představení, zrození celého příběhu záleží na každém jednotlivém malém herci a že není opravu malých rolí. Často jedna věta, která se stane osudovou a rozehraje celý děj, bývá tou nejnosnější a herec zažije velký úspěch.

Děti se naučí sebedůvěře, disciplíně, zodpovědnosti a samozřejmě rozvíjí techniku mluveného slova, pohybu, rytmiky, komunikace ve skupině a další a další dovednosti, které jistě bude každý z nich v životě potřebovat. Umět se vyjadřovat a být zdravě sebevědomý, je pro současný svět velice důležité.

 

Moji milí, malí herci,

divadlo je dlouhá, vleklá a tvrdá práce, která celý školní rok přináší další a další výmysly režiséra, nekonečné zkoušení a přesto všechno vás nepřestává bavit a jdete do toho se mnou znovu a znovu. Každý vnáší do představení kus vlastní osobnosti a vydává ze sebe to nejlepší. Celý rok dřiny a pár minut potlesku, to je divadlo. Ovšem těch několik minut, kdy vidím, jak si svůj úspěch užíváte, jak šťastni jste na prknech, která znamenají svět, je moje největší vítězství.  Z většiny z vás nebudou herci ani režiséři, ale doufám, že budete milovat divadlo, knihy a kulturu vůbec, že budete moudří lidé.

Chcete dostávat informace
o všech novinkách?

Vážení divadelní přátelé,
zveme do divadla, za uměleckým zážitkem, na milé posezení….

Rozhodně si nenechte ujít pohádku pro malé i velké:
O PERNÍKOVÉM SRDCI A ČARODĚJNÉ KNIZE 
05/05/2024 - neděle 16:00
Hrají: ZDENĚK KOŠATA/TOMÁŠ RACEK, MILADA BEDNÁŘOVÁ...






více »