HogoFogo

Přítelkyně

Zveme Vás do divadla HOGOFOGO na divadelní hru Přítelkyně. Dojemná komedie současné americké dramatičky, v níž se usedlá domácnost kdesi v zapadákově otřese v základech. Představení se uskuteční v neděli 5. dubna od 19.00 hodin.

Divadlo Ungelt

O autorce: Mladá americká dramatička Jen Silvermanová již v útlém dětství propadla literatuře a posléze dramatu. Zlomovou hrou její kariéry byly právě Přítelkyně – uvádělo je (a stále uvádí) mnoho amerických scén a Silvermanová se tak záhy proslavila. Stala se – i díky jejím pozdějším radikálnějším hrám – předním hlasem tzv. „queer dramatiky“, neboť velmi často píše o homosexuálních ženách.

Hrají: Jitka Smutná, Alena Mihulová
Autor: Jen Silverman
Překlad: Pavel Dominik
Režie: Tereza Karpianus
Dramaturgie: Pavel Ondruch
Výprava: Radka Josková
Hudba: Mario Buzzi

„Rozvedená padesátnice hledá spolubydlící ve stejném věku - čistotnou, spolehlivou nekuřačku. Zn: Klidný podzim života." Robyn je sice také padesátnice, jinak ale nesplňuje ani jeden ze zmíněných požadavků. Přesto se nakonec ukáže, že tahle ulítlá spolubydlící je pro Sharon tou nejlepší volbou. 


"Jen Silvermanová si tak jednou řekla, jak ji nesmírně štve, že současné divadlo trestuhodně opomíjí ženské hrdinky mezi 50 a 60 lety. Rozhodla se to proto napravit a napsala svou nejuváděnější komedii Přítelkyně. Do ní vetkala všechna témata, která jí ženy tohoto věku sdělovaly: syndrom opuštěného hnízda, (ne)schopnost začít nový život, pocit osamělosti, druhý dech apod. Vznikla tak sice komedie o sbližování dvou rozdílných žen, ale také empatická a hluboká hra o stárnoucím ženství... Přítelkyně byly vybrány přímo na tělo herečce Aleně Mihulové, která jako svou partnerku navrhla svou skutečnou blízkou kamarádku Jitku Smutnou. Kombinace těchto vzrušujících žen přislibuje divadlo, které zábavně vypráví o tom, co všichni - ať už od sebe nebo ze svého okolí - tak dobře známe..." Pavel Ondruch

Cena: 650,-Kč

Chcete dostávat informace
o všech novinkách?

Vážení divadelní přátelé,
zveme do divadla, za uměleckým zážitkem, na milé posezení….

Rozhodně si nenechte ujít pohádku pro malé i velké:
O PERNÍKOVÉM SRDCI A ČARODĚJNÉ KNIZE 
05/05/2024 - neděle 16:00
Hrají: ZDENĚK KOŠATA/TOMÁŠ RACEK, MILADA BEDNÁŘOVÁ...






více »